:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2021   15:37

0

197

Jevtić: Važno je da u Skupštini budu oni koji će braniti nacionalne interese Srba koji žive na KiM

Predstavnici Srpske liste nastavili su da obilaze sva mesta na Kosovu i Metohiji gde živi srpski narod. Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić sa kandidatima za poslanike na vanrednim parlamentarnim izborima Slavkom Simićem, Ljubinkom Karadžićem, Branislavom Nikolićem i Milošem Perićem obišli su danas Novo Brdo, Parteš i Klokot.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić tokom posete Klokotu rekao je da je bitno da se razgovara o problemima sa kojima se srpski narod u Kosovskom Pomoravlju suočava.

„Srpska lista je pokazala odgovornost i tokom predizborne kampanje. Za nas je pre svega važno zdravlje a sve druge probleme možemo zajednički da rešavamo u okviru kapaciteta koji imamo. Danas smo posetili porodice Savić, Perić i Simić kojima nastavljamo da pomažemo“, rekao je Jevtić.

On je najavio da će i u selu Vrbovac biti urađen objekat kao i u Ranilugu gde će učenici i mladi moći da se bave sportom.

Govoreći o izborima i predizbornoj kampanji pojedinih političkih stranaka Jevtić je naglasio da „Srpska lista ne vodi prljavu kampanju“.

„Ako neko naziva prljavom kampanjom to što mi pomažemo ugroženima, otvaramo škole, ambulante, gradimo nove sportske objekte, onda to više govori o njima. Mi ćemo nastaviti da na najbolji mogući način, uz podršku države Srbije, predsednika Aleksandra Vučića jedinstveno i složno i snažno rešavamo probleme kako bi smo menjali na bolje“, naglasio je Jevtić.

Kada je reč o broju osvojenih mandata Srpske liste na predstojećim izborima na KiM, Jevtić je istakao da će Srpska lista sigurno osvojiti svih 10 mandata.

Ukazao je da je to potreba kako neko ne bi trgovao mandatima Srba u kosovskoj Skupštini.

„Samo jedan momenat u prošlosti, kada su neki glasali za prestanak nadgledane nezavisnosti, uskratio nam je jak i vrlo moćan mehanizam koji smo kao zajednica imali, međunarodni mehanizam zaštite i uskratio mnoga prava. Važno je da u kosovskoj Skupštini budu ljudi koji će braniti nacionalne interese Srba koji žive na ovim prostorima uz punu saradnju sa državom Srbijom“, poručio je Jevtić.

„Srbi imaju svoja zagarantovana mesta. Mi ne možemo da biramo političke predstavnike Albanaca ali je činjenica da smo mi tu da zaštitimo naše interese, interese srpskog naroda na ovim prostorima ali i da pomognemo da se zaštite interesi ostalih nevećinskih zajednica. Delimo mnoge zajedničke probleme i u borbi imamo isti cilj“, rekao  je on.

Dodao je da neće govoriti o potencijalnim koalicijama.

„Nikada nismo niti ćemo govoriti o potencijalnim koalicijama ali ćemo isticati činjenično stanje i istinu. Srpska lista će biti deo institucija ne da bi neko rekao da su tu Srbi već da bi smo sa tih pozicija odbranili naše interese“, rekao je Jevtić.   

Simić: Srpska lista postala kičma opstanka i ostanka našeg naroda na KiM

Kandidat za poslanika Slavko Simić  govoreći o predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM rekao je da je „Srpska lista postala kičma opstanka i ostanka našeg naroda na KiM

„Protekle tri godine su bile godine borbe očuvanja srpskih nacionalnih interesa na KiM. Narod se uvek okupljao kako bi branio ono što nam pripada i zato je Srpska lista postala kičma opstanka i ostanka našeg naroda na KiM. Svaki Srbin postao je deo Srpske liste. Postali smo snažan politički kolektiv koji se bori za svoja prava, istinu, slobodu i ono što je najvažnije – borimo se svi zajedno za budućnost i opstanak naše dece“, rekao je Simić.

On je pozvao sve građane da 14. februara na svakom biralištu pokažu da smo „čvrsti i snažni, da je svaki Srbin Srpska lista, da smo uz državnu i nacionalnu politiku, jedinstveni i složni“.

Karadžić: Jedino Srpska lista garantuje naš ostanak i opstanak

Tokom posete jednoj od socijalno ugroženih porodica u Kosovskom Pomoravlju kandidat za poslanika  Ljubinko Karadžić istakao je da je Srpska lista i do sada pomagala ali da će nastaviti da pruža pomoć i u budućnosti.

On je pozvao sve sugrađane da 14. februara izađu na birališta i glasaju za Srpsku listu.
„Srpska lista jedina garantuje za sve nas i naš opstanak i ostanak na Kosovu i Metohiji“, poručio je Karađić.

Izvor: TV Most

KiMJevtićKarađićSimićNikolićPerićNovo BrdoPartešKlokotSrpska listaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva