:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2023   19:58

0

118

Jevtić: Vučić će u Briselu zaštititi Srbe na KiM, oni mu veruju

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jeftić izjavio je večeras da su Srbi sa KiM sigurni da će predsednik Aleksandar Vučić, kao što je i uvek do sada radio, na sastanku u Briselu zaštititi život i opstanak Srba na KiM.

"Upoznati smo sa činjenicama da današnji sastanak nije nimalo lak, ali znam iz iskustva da sve što je predsednik Vučić u protekloj decenije radio dalo je rezultat", rekao je Jevtić za TV Pink.

On kaže da svi Srbi sa KiM sa pažnjom prate šta se dešava u Briselu, a da javnost mora da shvati koliko je važno pitanje ZSO, jer to za Srbe na KiM, kako je rekao, nije političko već životno pitanje. 

Navodi da, od kada je Aljbin Kurti na vlasti, konstantno je prisustvo specijalne policije u srpskim sredinama, uključujući i sever KiM. 

"Zatvoren je privremeni organ Štrpce političkom odlukom. Pritvoreni su naši ljudi bez ikakvih razloga i dokaza, i to samo govori da se institucije koje imamo danas na KiM koriste da bi se vršilo nasilje i presija na srpski narod. Upravo je zato je važno da imamo instituciju kao što je ZSO da bi mi bili u mogućnosti da kroz tu instituciju zaštitimo svoje živote i naš opstatnak, obrazovanje, zdravstvo, da sami brinemo o ekonosmkom razvoju", rekao je  Jevtić.

On smatra da je sramotno što neki iz opozicije u Beogradu negativno govore o ZSO, koja, kako je rekao, Srbima na KiM treba da omogući opstanak.

"Oni su napadali i Briselski sporazum, a mi smo njime sačuvali mir. Tim očuvanjem mira Srbija je mogla ekonomski da se razvija kao država. 

Na sličan način, oni koji danas govore protiv ZSO da će se uveriti koliko je predsednik Vučić imao viziju i znanje da razume momenat u kome živimo i da je doneo najbolju moguću odluku. Upravo zato Srbi sa KiM najviše veruju Vučiću", poručio je Jevtić.

Izvor: T a n j u g

KiMJevtićdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva