:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2020   14:18

0

227

Jevtić zahtevao veća sredstva za Ministarstvo za povratak i zajednice

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić je povodom razmatranja nacrta zakona o budžetskim izdvajanjima izjavio da su novim predlogom budžeta sredstva namenjena tom ministarstvu manja za 500.000 evra što će, kako je ocenio, dodatno uticati na planove i projekte tog ministarstva.

Jevtić je rekao da je Ministarstvo za povratak i zajednice dostavilo zahtev budžeta za 2020. i ukazao na potrebe i činjenice svog resora.

„Mi smo u smanjenu budžeta za iznos od 500.000 evra i to će dodatno uticati na naše planove i projekte sa EU, kao i na IPA projekte koji su nam već odobreni“, preciziraom je Jevtić.  

Ministar za povratak i zajednice je podsetio da je do sada odobren 161 zahtev za izgradnju kuća u povratničkim sredinama i da su 243 u fazi odobrenja te da će umanjenje novčanih sredstava u budžetu namenjenih njegovom ministarstvu imati uticaj na izgradnju kuća za povratnike.

Takođe je podsetio na već započete projekte u kojima Ministarstvo za povratak i zajednice učestvuje za udelom većim od milion i po evra.  

„Pokušaćemo da i preko Skupštine i Vlade korigujemo projektovana sredstva budžeta za Ministarstvo za povratak i zajednice“, rekao je Jevtić na sednici pokrajinske vlade.

Izvor: Kosovo online

KiMJevtićMinistarstvo za povratak i zajednice
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?