:

:

TV Most

Foto: facebook/Nacionalni park Šar planina

clock

Januar 24, 2022   17:55

0

183

Jevtić zatražio ukidanje naplate ulaska automobilima u Nacionalni park "Šar planina" građanima Štrpca

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić uputio je dopis ministru za životnu sredinu Ljiburnu Aljiuu i direktoru Nacionalnog parka Šar planina Bajramu Kafedžoliju u kome je zatražio da se lokalnom stanovništvu u delu Nacionalnog parka na Brezovici ukine naplata ulaska automobilima.

“Bez potrebe da detaljnije obrazlažem ovaj zahtev ukazaću samo na činjenicu da nikada ranije nije bila praksa da se za automobile kojim upravljaju lokalni stanovnici naplaćuje ulaz u Nacionalni park Šar planina na Brezovici”, navedeno je u dopisu direktoru Nacionalnog parka i ministru za životnu sredinu.

Kako bi obezbedili da lokalno stanovništvo bude izuzeto iz procesa naplate, Opština Štrpce, navodi se, spremna je da izdaje potvrde za vozila u koordinaciji sa Centrom za registraciju motornih vozila.

Jevtić je u dopisu pomenuo i pitanje fiskalizacije naplate ulaza u Nacionalni park. On je podsetio da se veliki broj građana na različite načine žalio da ne dobija fiskalni kupon pri naplati ulaska u NP Šar planina.

“Ovo je ozbiljno pitanje koje zahteva hitno rešavanje“, naglasio je Jevtić i izrazio nadu da će zahtev biti razmotren, kao i da će odgovor biti pozitivan.

Izvor: Kosovo online/Kosovapress

KiMJevtićNacionalni park Šar planinaŠtrpce
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva