:

:

TV Most

clock

Jun 17, 2015   12:05

0

234

Jevtić: Krov nad glavom za sve raseljene


Obeležavanju su prisustvovali šef Misije UNHCR na Kosovu Narasima Rao i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je naglasio da je resorno ministarstvo posvećeno rešavanju svim problema raseljenih a posebno u obezbeđivanju krova nad glavom.

"Verujem da ćemo vas, kada sledeće godine obeležavamo ovaj dan, videti u novim domovima", rekao je Jevtić, saopštilo je kosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak.

On je naglasio i da je namera ministarstva da pre svega deci obezbedi krov nad glavom, "koji treba da bude isti onakav kao što i druga deca imaju širom sveta".

"Nadam se da ćemo sledeće godine kada obeležavamo Svetski dan izbeglica to uraditi u vašim domovima i to ne u zajedničkim sobama kao što danas živite sa vašim roditenjima, već u kućama sa adekvatnim uslovima za vas", rekao je Jevtić.

Jevtić je rekao da iz Štrpca, gde se nalazi najveći broj interno raseljenih na Kosovu, želi da pošalje jasnu poruku "da interno raseljena lica nisu zaboravljena i da njihova budućnost mora biti trajno rešena".

U opštini Štrpce postoje četiri kolektivna centra sa oko 300 raseljenih, dok se njih još oko 300 nalazi u privatnom smeštaju.

Obeležavanju Svetskog dana izbeglica prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave u Štrpcu, kao i predstavnici Danskog saveta za izbeglice i predstavnici IOM i ostalih međunarodnih organizacija.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva