:

:

TV Most

clock

April 08, 2021   18:39

0

183

JKP „Ekologija“ dodelila ogrev za nekoliko ugroženih porodica

Javno komunalno preduzeće ’’Ekologija’’ danas je za nekoliko najugroženijih porodica na teritoriji opštine Gračanica obezbedilo drva za ogrev.

Direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević kazao je da su porodicama srpske, romske i albanske zajednice dodeljena drva koja su inače bila zaplenjena.

„Drva su bila praktično bez vlasnika i mi smo u razgovoru sa nadležnima, odnosno Odeljenjem za poljoprivredu Opštine Gračanica, dogovorili nabavku istih“, rekao je on.

Dimitrijević kaže da su odluku da pomognu doneli nakon nedavnih molbi socijalno ugroženih porodica, te da su radnici „Ekologije“ poslednjih dana sekli drveće koje je stradalo posle nedavnih poplava.

„Radi se o ukupno 10 metara, možda ima neki metar više. Pokušaćemo sledeće nedelje da još neka drva nabavimo i da to podelimo za još desetak porodica“, naveo je.

Dimitrijević je dodao da ih je obeležavanje Međunardnog dana Roma podstaklo da pomognu siromašnima. Međutim, pored pomoći za tri romske, komunalci su pomoć podelili i za četiri srpske i jednu albansku porodicu.

On napominje da je u komunalnom preduzeću „Ekologija“ zaposleno oko 30% romske populacije od ukupnog broja radnika.

„Obzirom da administracija i upravljački deo firme zahteva i određene kvalifikacije i određeno obrazovanje u tom sektoru nemamo Rome, tu imamo jednog Albanca. Što se tiče operativnog dela, o jedinicama za sakupljanje smeća, jedinice za održavanje zelenih površina, i jedinice za pogrebne usluge, kao i novog sektora za građevinske radove, u svakom o tih sektora polovina radnika su Romi“, zaključio je Dimitrijević.

Izvor: RTV KiM

KiMGračanicaogrevJKP Ekologija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva