:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2020   14:22

0

94

Joanikije: Odlazeća crnogorska vlast proterivanjem ambasadora želela da podigne tenzije

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije smatra da je odlazeća vlast Crne Gore imala višestruko zlu nameru kada je proterala ambasadora Srbije Vladimira Božovića.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije u saopštenju ističe da je crnogorska vlast želela da podigne tenzije i produbi podele u svim slojevima društva, naročito među "braćom Pravoslavne vjere".

Smatra da je namera bila i da se izazovu recipročne mere od strane Srbije da bi se "medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje".

"Uvjereni smo da ogromna većina naroda ove zemlje želi vlast koja će učiti i poštovati istoriju Crne Gore kakva ona jeste, bez potrebe da je prekraja, sužava ili zloupotrebljava, koja će njegovati unutrašnji dijalog radi stabilnosti države i međusobnog uvažavanja onih koji različito misle i vjeruju, kojoj neće biti potrebni diplomatski skandali i koja će sa svim narodima i zemljama u regionu, a i šire, znati da uspostavi najbolje odnose. Posebno sa bratskom Srbijom", piše u saopštenju.

Episkop Joanikije ističe i da se nada da će nova vlast Crne Gore posvetiti punu pažnju izmirenju zavađenih i otklanjanju zlokobnih višedecenijskih podjela u narodu.

"Moleći se Bogu za spasenje svih, vjerujućih i nevjerujućih, razumnih i nerazumnih, pozivamo sav vjerujući narod u Crnoj Gori da u ovim danima mnogostrukih iskušenja i povišenih tenzija umnoži svoje molitve za mir, razumijevanje, suzdržanost i prevazilaženje pogubnih podjela među braćom i bratskim državama", navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva