:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   22:05

0

109

Joanikije održao onlajn litiju iz manastira Đurđevi stupovi

U vreme pandemije korona virusa, kao građani Crne Gore, treba da pokažemo solidarnost, bez obzira na političku i versku pripadnost, poručio je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije tokom litije, koju je održao u manastiru Ðurđevi stupovi, gde se nalazi u samoizolaciji od povratka iz Ukrajine.

 

Joanikije je tokom sinoćne litije rekao da građane događaji koji su ih prinudili da se izoluju i povuku, obavezuju da pojačaju molitve, pre svega za one koji su oboleli od "opakog virusa", kao i za one koji se brinu o njihovom ozdravljenju, prenosi CDM.
“Mi uvek poštujemo struku, poruke lekara i kriznog štaba. Znamo koliko je odgovorna situacija, koliko je ozbiljna za sve, ali isto tako želimo da u danima ove velike krize naglasimo značaj vere i svetinja”, istakao je vladika.
Govoreći o služenju za Uskrs, vladika je istakao da će bogosluženja biti, ali da će se obavljati skladu s prilikama.
On je dodao da u ovakvim okolnostima treba pojačati molitve.
Na pitanje da li će se protestne litije nastaviti nakon što se završi situacija s epidemijom, vladika je rekao da, ukoliko se ne postigne dogovor i rešenje koje će biti konačno, s kojim bi bili zadovoljni i Crkva i vlast, oni nemaju drugog načina da se bore za svoja prava, “osim pozivajući na dijalog i osim ovog svedočenja da se ne slažemo s ovom nepravdom koja nam je nanesena".
"Moramo tu nepravdu da ispravimo, zbog svih verujućih, ali i zbog svih vera i same Crne Gore", poručio je episkop Joanikije.

 

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva