:

:

TV Most

Foto: MCP

clock

Januar 05, 2021   18:50

0

190

Joanikije: Punoću praznika doživimo u svojim domovima

Iako ove godine pravoslavni hrišćani Božić po Julijanskom kalendaru obeležavaju u otežanim uslovima, zbog epidemije novog koronavirusa ponajviše, to sigurno neće biti prepreka da u svoim domovima dožive punoću praznične radosti, poruka je vladike Joanikija, koji obavlja i dužnost administratora Mitropolije crnogorske primorske.

 

U Poslanici povodom predstojećeg Badnjeg dana i Božića, Joanikije koji je episkop budimljansko-nikšićki, kaže da dobri hrišćani nikada ne dozvoljavaju da im spoljašnja ograničenja, pa ni epidemiološke mere, koje treba poštovati, ugroze veru, priguše molitvu ili spreče milosrđe.

"Naprotiv! Mnogi ljudi dobre volje, posebno lekari i medicinsko osoblje, od kojih su ne mali broj njih pravoslavni vernici, pokazali su se kao heroji ovog vremena u njihovoj neustrašivoj borbi za spasenje obolelih od smrtonosne pandemije", navodi se u Poslanici.

Radost praznika nas, kaže vladika, uzdiže iznad naših slabosti i daje nam snagu da odbacimo svaku mržnju i podozrenje i da ljubimo jedni druge.

Božić ćemo, kaže, najlepše proslaviti ako pred kolevkom Bogomladenca Hrista odbacimo naše međusobne podele, stare i nove, koje truju naš život i ugrožavaju budućnost Crne Gore.

"Neka se umesto mržnje i zlopamćenja useli u naša srca ljubav prema bližnjima, neka bude što više bratskih zagrljaja i radosnih božićnih pozdrava, širom naše voljene Otadžbine i cele hrišćanske vaseljene", poručio je Joanikije, uz tradicionalni božićni pozdrav:"

"Mir Božji, Hristos se rodi".

Izvor: T a n j u g

JoanikijeMCPBožić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva