:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 19, 2019   11:58

0

149

Joksimović: Borel donosi novu vizuru statusne neutralnosti EU

Ministarka za evrointegracije Srbije Jadranka Joksimović ocenila je da će novi šef diplomatije EU Žozep Borel doneti novu vizuru koja nije rigidna i predstaviće statusnu neutralnost EU, prenosi T a n j u g.

 

"On će morati da se dokazuje, on ne predstavlja Španiju već EU. Doneće novu vizuru koja nije rigidina i uradiće sve da predstavi statusnu neutralnost EU", kaže Joksimović. 

Ona je istakla da je upravo ta statusna neutralnost EU Srbiji bila prihvatljiv okvir posredništava u dijalogu sa Prištinom. 

Takođe, ministarka je istakla da mediji otežavaju Borelov budući rad, navodeći da će zbog činjenice što je Španac, biti na strani Srbije.

Govoreći o francuskom predlogu za proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana, smatra da bi se to teško odnosilo na Srbiju i prema njenim rečima, bio bi teško primenjiv na pregovarački proces i Srbije i Crne Gore kao pristupajućih zemalja.

Dodala je, i da se dokument odnosi na kandidate kao što su Severna Makedonija i Albanija ili potencijalne kandidate BiH i Kosovo.

Izvor: T a n j u g , Kosovo Onlajn

Jadranka JoksimovićEUŽozep BorelZapadni Balkan

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva