:

:

TV Most

Foto: TAНЈУГ

clock

Septembar 26, 2021   8:21

0

89

Joksimović danas i sutra na Salcburškom evropskom samitu

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovaće danas i sutra na 17. Salcburškom evropskom samitu “Evropa i mir: Povratak Evrope”, koji u ovom austrijskom gradu organizuje Institut evropskih regiona.

Joksimović će, zajedno sa visokim zvaničnicima iz našeg regiona, govoriti na panelu “Zapadni Balkan i proširenje: ćorsokak ili brza traka”, na kojem će uvodničar biti Karolina Edštadler, austrijski ministar za EU i Ustav.

Nakon toga, saopšteno je iz Ministarstva, predviđen je i njihov bilateralni susret, tokom kojeg će, kako je najavljeno, Joksimović i Edštadler razgovarati o pristupanju Srbije EU, a pre svega o daljoj podršci Austrije nastavku pregovaračkog procesa.

Ministar Joksimović sastaće se i sa Francom Šausbergerom, direktorom austrijskog Instituta evropskih regiona, a za ponedeljak je predviđen i susret sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžet i administraciju.

Ovogodišnji Salcburški evropski samit posvećen je politici proširenja EU, stanju demokratije i sloboda u Evropi u vreme pandemije, kao i sve značajnijoj ulozi regiona, lokalnih samouprava i privrede za održivi razvoj i budućnost Evrope.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva