:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 29, 2021   15:20

0

135

Joksimović i Bekman-Dirkes o procesu evropskih integracija

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa Norbertom Bekman-Dirkesom, direktorom beogradske kancelarije Fondacije Konrad Adenauer o aktivnostima Srbije u procesu evropske integracije nakon što je Evropska komisija objavila svoj Izveštaj o Srbiji za 2021.

Joksimović je izjavila da je za Srbiju važno da su u Izveštaju navedeni rezultati koje smo ostvarili odgovornim i temeljnim radom i da su ti rezultati merljivi pokazatelj ostvarenog napretka naše zemlje.

Eksplicitno notirani napredak, naglasila je Joksimović, važan je jer se time šalju i jasne važne poruke kako Srbiji, tako i državama članicama EU, da se proces proširenja nastavlja i da je naša evropska perspektiva neupitna.

Joksimović i Bekman-Dirkes saglasili su se da je posebno značajna činjenica da Izveštaj konstatuje progres u gotovo svim oblastima, a posebno u delu političkih kriterijuma i vladavini prava, gde se jasno podvlači dodani politički fokus koji je Vlada Srbije usmerila na reforme.

Zaključeno je da će Fondacija nastaviti da podržava ubrzanje pregovora sa Evropskom unijom, a posebno unapređenje kulture dijaloga i jačanje demokratskih institucija i političke stabilnosti u Srbiji.

Izvor: Танјуг

JoksimovićBekman-DirkesFondacija Konrad Adenauerevrointegracije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva