:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 06, 2021   16:08

0

44

Joksimović: Podrška Francuske razvojne agencije zelenim investicijama

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Žanom Lujem Falkonijem i šefom beogradske kancelarije Francuske razvojne agencije Dominikom Obergom o nastavku pristupnih pregovora Srbije Evropskoj uniji, kao i o daljem jačanju bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo.

Tom prilikom Joksimović je izjavila da je Srbija značajno ubrzala tok reformi neophodnih za bržu dinamiku pregovora naše zemlje o članstvu u Uniji.

"Svesna dodatne političke odgovornosti predviđene novom metodologijom, Vlada Srbije ulaže značajne napore u ispunjavanju svojih obaveza iz pregovaračkog procesa u oblasti političkih kriterijuma i vladavine prava, ali i da dostigne kriterijume iz klastera 3-Konkurentnost i inkluzivni i klastera 4-Zelena agenda i infrastrukturno povezivanje", rekla je ona.

Kako je dodala, tako ojačane reforme u ovim oblastima biće dodatni podsticaj za strane pa i francuske investitore i razvojne partnere za investicije i podršku takozvanim zelenim projektima u Srbiji.

Navodi se i da je Joksimović sa sagovornicima posebno razmotrila početak primene nedavno zaključenog srpsko-francuskog sporazuma o saradnji u sprovođenju prioritetnih projekata u našoj zemlji, kao što su izgradnja beogradskog metroa i automatizacija upravljanja elektrodistributivnom mrežom.

Zaključeno je da će ovako kapitalni projekti, svojim realizacijom u velikoj meri doprineti održivom razvoju srpske privrede, bržem transferu novih znanja i tehnologija, u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

Ambasador Falkoni rekao je da Francuska strateški podržava pristupanje Srbije prethodno reformisanoj EU, a posebno one aktivnosti Vlade ključne za oblast vladavine prava i celokupnu demokratizaciju društva u skladu sa evropskim standardima.

Izvor: Танјуг

JoksimovićFalkoni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?