:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 16, 2021   14:33

0

12

Joksimović: Reforme u oblasti vladavine prava usklađene

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo da se naše reforme u oblasti vladavine prava usklađuju sa najboljim praksama Evropske unije, koje su primenljive u odnosu na našu političku kulturu i institucionalnu strukturu.

 

"U okviru pristupnog procesa postoje teme i oblasti koje su zajednička postignuća EU koje nazivamo "komunitarno pravo", sa jasnim standardima, procedurama i modelima, poput politike konkurencije. To su oblasti zajedničkih poliitika, ali oblast vladavine nije deo komunitarnog prava i ne postoji jedan model u okviru EU sa kojim mi moramo da se u potpunosti uskladimo ili da se adaptiramo ili prenesemo u naš sistem", ukazala je Joksimović.

Zbog toga, kako je istakla, mi treba da se usaglasimo sa najboljim praksama i prodecurama, zbog čega je uloga Venecijanske komisije konsultativna i ključna u smislu da kaže da li su predloženi amandmani u skladu sa najboljim praksama i procedurama u zemljama EU.

"Poenta primene Ustava i transformativnom periodu kroz koji zemlja prolazi kroz pristupni proces evropskih integracija je da sve što bude urađeno bude primenljivo u odnosu na našu političku kulturu i institucionalnu strukturu", naglasila je Joksimović.

Ona je podsetila da je proces javne debate o amandmanima posmatrala Venecijanska komisija, koja je imala pozitivne zaključke o amandmanima.

 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?