:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2021   16:46

0

45

Joksimović s poslanikom Bundestaga o evrointegracijama Srbije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa poslanikom Hrišćansko-demokratske unije u nemačkom Bundestagu Marijanom Vendtom o evropskim integracijama Srbije, kao i o unapređenju odnosa dveju zemalja i situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, Joksimović je sagovornika upoznala sa reformama koje Srbija sprovodi u procesu pregovora sa Evropskom unijom, posebno onima u oblasti vladavine prava i ekonomije.

"Sve što smo do sada postigli jačajući demokratiju, ali i ukupnu efikasnost države, između ostalog i uz veliku podršku Nemačke i Evropske unije, omogućilo je da naša zemlja u doba globalne krize pokaže izuzetnu otpornost u suočavanju sa teškim posledicama pandemije po društvo i privredu", rekla je Joksimović.

Naglasila je da je fleksibilan odgovor na izazove omogućio da građani budu prioritetno zaštićeni, pre svega odgovarajućom zdravstvenom zaštitom, ali i podrškom privredi kako bi sačuvali svoja radna mesta.

Ministar Joksimović je navela da očekuje da se pregovori o članstvu sa EU uskoro nastave po novoj metodologiji jer smo, kaže, održivim načinom na koji realizujemo zacrtane ciljeve kada je pristupanje u pitanju, pokazali da možemo da doprinesemo oporavku i revitalizaciji i same Unije.

"Uvereni smo da za ovakav odnos Vlade Srbije prema pitanju članstva u EU imamo punu podršku Nemačke, kao jednog od naših strateških političkih i ekonomskih partnera", istakla je Jadranka Joksimović.

Marijan Vendt je u razgovoru sa ministrom posebno ukazao na doprinos Srbije stabilnosti Zapadnog Balkana.

Poslanik Bundestaga je rekao da naša zemlja kao najveći ekonomski i politički partner EU na ovom prostoru značajno doprinosi kredibilitetu i uspešnosti ideje evropske perspektive svojim inicijativama za unapređenjem regionalne saradnje, posebno u razvoju ekonomije i infrastrukture.

Izvor: Танјуг

JoksimovićVendtBundestagEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?