:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Maj 27, 2021   14:35

0

40

Joksimović: Saradnja Srbije i EIB na Agendi povezivanja Zapadnog Balkana

Ministar za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa novim šefom regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandrom Bragoncijem o saradnji u projektima značajnim za ekonomski i društveni razvoj Srbije, a koji se pripremaju i realizaciju u saradnji Vlade Srbije i EIB-a.

Joksimović je sa Bragnocijem analizirala aktuelni status projekata u prioritetnim oblastima za dalji ubrzani i održivi razvoj naše zemlje, posebno u sektoru transporta, energetike i zaštite životne sredine, kao podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, unapređenju obrazovanja i zdravlja i urbanom razvoju.

Ministar je istakla finansijsku pomoć koju Srbija i preko EIB dobija od EU, ovog puta kao ekonomski povoljne zajmove i naglasila značaj tih ulaganja kao podršku ostvarivanju ciljeva regionalnog povezivanja i Zelene agende.

''Iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan, za nas ali i za čitav region, kao i za dodatno infrastruktruno povezivanje sa EU, od velike su važnosti izgradnja auto-puta Niš - Merdare, modernizacija železničke pruge Niš - Dimitrovgrad, kao i gasna interkonekcija sa Bugarskom'', rekla je Joksimović, navodi se u saopštenju.

Dodala je da se na realizaciji tih projekata radi veoma angažovano i odgovorno.

Bragonci je izrazio uverenje da će EIB i Vlada Srbije i ubuduće sarađivati na realizaciji Agende povezivanja na Zapadnom Balkanu, posebno na tim projektima koji će doprineti dostizanju ciljeva Zelene agende, kao jedne od ključnih politika i EU i Srbije.

Izvor: Танјуг

JoksimovićBragonciEIBZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?