:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2020   15:15

0

176

Joksimović: SSP zakasnelo dokazuje EU pravovernost

Internacionalni sekretar SNS i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su Stranka slobode i pravde i Dragan Đilas poslednji koji imaju ikakvu verodostojnost i legitimitet da optužuju Vladu Srbije da "okleva da odmah prihvati novu metodologiju" vođenja pregovora sa EU, i time "pokazuje da Srbija neiskreno vodi strateško opredeljenje za članstvo Srbije u EU".

"A poslednji su jer u svom tzv. Sporazumu sa narodom, čiji je ŠP jedan od inicijatora, nigde nisu, ni u jednoj tački pomenuli evropski put Srbije, jer su smatrali da će se tako dodvoriti evroskeptičnom delu naših građana", ukazala je Jokismović, Ona je dodala da sada poučeni i instruirani od različitih međunarodnih predstavnika u Srbiji, "zakasnelo im dokazuju svoju proevropsku pravovernost".

"Da obavestim ŠP, Predsednik Srbije i premijerka su odmah nakon predstavljanja nove metodologije izrazili naklonost i uverenje da će se njome poboljšati proces pregovora. Ali, kao u svakoj demokratskoj vladi i državi, moj glas i mišljenje kao resornog ministra je uvažen, što Đilas kao dokazani autokrata na svim funkcijama koje je nekada obavljao, ne može da razume", ukazala je Joksimović.

Ona je dodala da njen stav nije negativan već je oprezniji i znači jasno očekivanje od EK da nam se kaže kako će se primeniti nova metodologija na naš dosadašnji pregovarački okvir i na koji način će se izmeriti napredak u odnosu na klasterski pristup otvaranja poglavlja.

"To ne samo da nije dokaz da oklevamo kao Vlada, nego naprotiv, da kao napredna pristupajuća zemlja imamo otvoren i zainteresovan pristup za sve što može da unapredi i eventualno ubrza naš evropski put, ali i da pokazujemo dostojanstven partnerski odnos u kojem očekujemo da nam se na jasan način predoče izvesne nedoumice", istakla je Joksimović.

Ona je ukazala i da Srbija ide na dostojanstven i ozbiljan način u EU.

"Sa nama se razgovara kao sa relevantnim ljudima i dokazanim partnerima, te tako ŠP ne mora svojim neukim i okasnelim dokazivanjem proevropskog kursa da deli lekcije Vladi koja itekako zna šta radi i koja je prepoznata kao ozbiljan partner EU i koja vodi uspešno i u kontinuitetu evropski put Srbije, u ime i za račun boljeg života svih građana Srbije, nezavisno od njihovog ličnog odnosa prema EU", zaključila je Jokismović, navodi se saopštenju.

JoksimovićSSPEUĐilasVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva