:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 13, 2019   18:43

0

54

Joksimovićeva Fajonovoj: Ne protestuju građani, već politički akteri

Ne protestuju pred RTS-om građani, već delovi opozicije, koja narušava i uzurpira pravo medija, uz to i javnog servisa, da rade svoj posao, poručuje ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović Tanji Fajon.

Jadranka Joksimović je tako odgovorila na pitanje Tanjuga kako vidi komentar Tanje Fajon na blokadu RTS-a - da građani imaju pravo da izađu na demonstracije, a novinari pravo da rade slobodno i profesionalno.

"Ako je sloboda medija jedno od najvažnijih postulata slobodne i moderne evropske demokratije, a jeste, onda se čudim da evropska poslanica Fajon, koja inače naglašava da je upravo sloboda medija ključna za vladavinu prava, blokadu RTS- a od strane političkih aktera i subjekata političkog života vidi jedino kao slobodu građana da protestuju", primetila je ministarka Joksimović.

Nisu to, dodaje ona, obični građani, već delovi opozicije koja narušava i uzurpira pravo medija i, uz to javnog servisa, da radi svoj posao.

Dakle, navela je Joksimović, ako medijatori iz EP žele da imaju kredibilitet, onda moraju da se drže temeljnih vrednosti objektivnosti i istih aršina kada brane slobodu medija, a ne da je relativizuju kada su u pitanju delovi opozicije u Srbiji.

"To implicira pristrasnost i dovodi u pitanje njihov kredibilitet", zaključila je Jadranka Joksimović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva