:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 02, 2023   15:02

0

61

Još 32 ugovora s preduzećima NS za pogodnosti putem penzionerskih kartica

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je  potpisivanju 32 ugovora o saradnji između Republičkog Fonda PIO - Filijala Novi Sad i novosadskih preduzeća koja će penzionerima pružati brojne pogodnosti putem penzionerske kartice. 

Prema njegovim rečima, na teritoriji Novog Sada potpisano je, zajedno s današnja 32, ukupno 54 ugovora, a poziv za priključivanje društveno - odgovornih kompanija ovom projektu je i dalje otvoren. 

,,Potpisujemo danas 32 ugovora, oni važe na teritoriji cele države", rekao je gradonačelnik Novog Sada. 

Do sada je preko 650 kompanija potpisalo ugovore na teritoriji Srbije. 

,,Oko 60% penzionera koji žive na teritoriji Srbije se prijavilo za nove penzionerske kartice, a ja bih pozvao one koji se još nisu prijavili da to učine i iskoriste pogodnost koju im je država pružila", kazao je Đurić. 

Direktor filijale Novi Sad PIO fonda Boris Jeftić  naveo je da će jedan kontigent kartica biti podeljen u mesnim zajednicama i poslat na kućne adrese. 

Direktor Pokrajinskog fonda Slavko Imrić izjavio je da će penzioneri od sada svoju penziju moći da potroše na više stvari koje su im potrebne. 

,,Država brine i o prihodnoj strani penzionera, kako bi ona bila sve veća i veća", rekao je Imrić. 

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda, a za prijavu je potrebna samo lična karta.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva