:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2021   16:39

0

123

Još četiri prijave podnete u postupku protiv Saljiha Mustafe

Kacelarija za žrtve u Specijalnom sudu u Hagu prihvatila je treću prijavu lica koja tvrde da su žrtve u slučaju Saljiha Mustafe, koji je optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, preneli su danas prištinski mediji.

Kancelarija za žrtve objavila je da su se još četiri osobe albanske nacionalnosti, prijavile za status žrtve u ovom slučaju, a jedan od podnosilaca zahteva za status Žrtva-10/05 je albanske nacionalnosti i tvrdi da je u relevantnom periodu bio direktna žrtva ilegalnog pritvaranja, okrutnog postupanja i mučenja u pritvorskom kompleksu u Zlašu, prenosi portal Kosovo online.

Tri druga podnosioca zahteva, prema izveštaju, tvrde da su pretrpeli mentalne poslednice zbog mučenja od strane Saljiha Mustafe.

Podnosioci prijava Žrtva-11/05, Žrtva-12/05 i Žrtva-13/05 su etnički Albanci i tvrde da su indirektne žrtve pritvora, mučenja i ilegalnog ubistva u pritvorskom kompleksu u Zlaš u relevantnom periodu.

Kancelarija za žrtve Specijalnog suda preporučila je pretpretresnom sudiji da prihvati sve četiri prijave.

Pretkrivični postupak u slučaju Saljiha Mustafe privodi se kraju.

Saljih Mustafa uhapšen je po nalogu Specijalizovanog tužilaštva - 24. septembra prošle godne, zbog sumnje da je kao pripadnik tyv. OVK lišavao slobode, surovo postupao i vršio mučenja nad najmanje šest osoba u periodu od 1. aprila do 19. aprila 1999., kao i za ubistvo.

Optužnica protiv njega potvrđena je u junu prošle godine i to je prva potvrđena optužnica Specijalizovanog tužilaštva.

Izvor: Танјуг

KiMSaljih MustafaSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva