:

:

TV Most

Foto: Radio Goraždevac

clock

Novembar 28, 2023   17:49

0

153

Još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Velikoj Hoči

U Domu zdravlja u Velikoj Hoči održana je akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, koju Crveni krst Orahovac tradicionalno organizuje na svakih šest meseci.

 

I ovoga puta akciju su sproveli doktori i medicinsko osoblje sa odeljenja za transfuziju krvi iz Kosovske Mitrovice.Doktorka Ana Radovanović, koja je bila član zdravstvenog tima u Hoči, je istakla da je akcija protekla bez problema i da je odziv bio veliki, naročito mladih ljudi koji su prvi put došli da daju krv.

„Za kvalitetan rad jedne bolnice, neophodan je i kvalitetan rad transfuziološke službe. A za kvalitetan i kontinuiran rad transfuziološke službe neophodni su nam dobrovoljni davaoci. Jako smo zadovoljni jer smo prikupili dovoljno količine krvi. Akcija je bila dobra, odazvao se veliki broj ljudi, sada već i dosta mladih koji su došli po prvi put da daju krv. Tako da nam je drago i nadam se da ćemo i u budućem periodu sarađivati na ovom polju”, rekla je doktorka Radovanović

Dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Orahovac, Žika Manitašević iz Velike Hoče kaže da humanost ni ovoga puta nije izostala.

„ Meštani se uvek rado odazovu akciji. Zbog toga nikad ne sumnjam u dobar odaziv i svaki put sam prezadovoljan”, ističe Žika Manitašević.

On dodaje da je dobrovoljno davanje krvi samo jedna u nizu akcija koju Crveni krst Orahovac sprovodi.

„ Organizujemo i dodelu humanitarne pomoći. Volonteri iz Velike Hoče godinama unazad učestvuju na takmičenjima, raznim seminarima i slično. Prisutni smo i na svim većim skupovima, manifestacijama, događajima koji se organizuju u našem kraju. Ove uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi su samo pečat na sav trud koji ulažemo godinama i podstrek za dalji rad”, istakao je Manitašević.

Izvor: Radio Goraždevac / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva