:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 27, 2015   14:06

0

174

Još jedan svedok nije povezao optužene sa zločinom



I Samilje Ajeti, kao i njena kćerka Rezata ispričala je detaljno kako je izvršne napad eksplozivnim napravama na njihov stan. Rekla je da je jedan muškarac koga nije poznavala, a on je poznavao njenog supruga Nedžmedina rekao da izadje iz stana, jer ga, kako je rekla, zove Dragoljub Delibašić koji je pre sukoba 1999. godine radio sa Nedžmedinom.

Rekla je da su Vujačići i Lazović njihove komšije sa sprata sa kojima je porodica Ajeti imala dobre odnose i da ih nije videla niti čula te noći.

Za Olivera Ivanovića je rekla da ga poznaje ceo grad ali ona nije znala čime se bavi. Negirala je da je bilo razmene vatre izmedju ukućana i lica koja su se nalazila u stanu.

Advokati odbrane zadovoljni su današnjim tokom sudskog procesa.

“Svedokinja iz porodice Ajeti svedočila je fer i pošteno. Ništa novo nije rekla u odnosu na iskaz dat u istrazi“, rekao je Miodrag Brkljač, advokat optuženog Dragoljuba Delibašića.

On je dodao da to što je njegov klijent pomenut „ne znači apsolutno ništa i nema ni „d“ od dokaza“.

„Bilo ko je mogao da dodje na vrata od stana Nedžmedina Ajetija i da kaže: „Izadjite, čeka vas Delibašić“. On je u to vreme bio funkcioner i onaj ko je došao na vrata sa namerom da pominjanjem imena njegovog kolege ubedi Nedžmedina da izadje iz stana imao je taj interes“, rekao je Brkljač.

„Saslušana su 23 svedoka i oni potvrdjuju da Oliver Ivanović nema veze sa dogadjajima koji mu se stavljaju na teret“, rekao je njegov advokat Nebojša Vlajić.

Veće je iznelo raspored za maj i najavilo da će svedoci Vjovca i Šemsedin Ajeti biti saslušani putem video linka.

„Mi smatramo da njihovo saslušanje nije rešenje i tome smo se usprotivili. Veće nam je reklo da će razmotriti naše predloge i da će nam na narednom ročištu saopštiti svoju odluku“, rekao je Brkljač.

Sudjenje će biti nastavljeno 5. maja saslušanjem svedoka Preveze Abraši.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva