:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2015   12:12

0

760

Jovani Balašević nagrada "Predrag Peđa Tomanović"

Odluku o dobitniku tog značajnog priznanja, koje je dodeljeno jubilarni 20- ti put, jednoglasno je doneo žiri u kojem su glumica Jasna Đuričić, teatrolog Miroslav Miki Radonjić i pozorišni kritičar Igor Burić, pošto je video sve dramske predstave SNP-a od 1. januara do 31. decembra 2014. godine.

U obrazloženju žirija je navedeno da je Jovana Balašević svojom ulogom u toj predstavi koja je, između ostalog, obeležena upečatljivim glumačkim ostvarenjima, "još jednom pokazala nesporni i odavno dokazani talenat".

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević čestitao je dobitnici i naglasio da je suština pozorišta upravo glumac.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Predrag Peđa Tomanović, rano preminuli glumac SNP-a, ostavio dubok trag u tom teatru i dodao da nagradom koja nosi njegovo ime "taj duh Peđe Tomanovića nastavlja da živi na scenama SNP".

Nagrada "Predrag Peđa Tomanović", koju dodeljuje istoimena zadužbina čiji su osnivači roditelji Milena i Milorad Tomanović, uručuje se svake godine - 17. januara na dan rođenja "mladog velikog glumca".

Jovani Balašević to priznanje biće uručeno u subotu, na sceni "Pera Dobrinović" pre početka dramske predstave "Mizantrop".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva