:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 17, 2020   15:53

0

238

Jovanov o tzv. Kosovu: Što se grbo rodi vreme ne ispravi

Milenko Jovanov, potpredsednik GO SNS kaže da se na primeru samoproglašene i lažne države Kosovo najbolje potvrđuje maksima koja potiče iz rimskog prava, a koju je Valtazar Bogišić uobličio da na srpskom glasi: "Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi".

Jovanov kaže da činjenicu da je Kosovo lčažna država ne može da ispravi ništa, a da nasuprot tome a "zahvaljujući odlučnoj i odgovornoj politici pre svega predsednika Vučića danas možemo da kažemo da čak četiri petine čovečanstva, živi u državama koje nisu priznale lažnu nezavisnost Kosova".

"Ozbiljnom, odgovornom i promišljenom politikom, Srbija je iz korena promenila i ojačala svoju poziciju. Nakon godina u kojima su predstavnici Srbije molili strance da ih oslobode balasta Kosova i nakon neodgovornih poteza direktno na štetu Srbije i njenih interesa danas Srbija vodi politiku koja je zasnovana na realnom sagledavanju situacije, svih prednosti i opasnosti i spremnošću na upornu i strpljivu borbu za interese Srbije", ocenio je Jovanov u saopštenju koje je informativna služba SNS doslavila medijima.

Jovano dodaje da je zahvaljujući takvom politici osamnaest zemalja povuklo priznanje Kosova, a da istovremeno nije bilo ni jednog novog priznanja. Posledica je i to što je danas Srbija prepoznata kao ozbiljan i kredibilan partner, dok se na političare u Prištini sve češće gleda kao na razmažena derišta, koja su spremna da naprave haos, ako im nešto nije po volji.

"Iako Aleksandar Vučić, u pokušajima da pronađe kompromisno i održivo rešenje, često izgleda kao čovek koji hoda po žici, dok ga sa svih strana gađaju kamenjem, iako njegov pad baš na pitanju Kosova i Metohije, priželjkuju sa jednakom strašću i nadom kako u Prištini, tako i neki u Beogradu, on i dalje čini sve što je u njegovoj moći da Srbija izbegne novi poraz i novo poniženje", navodi Jovanov i ocenjuje da okolnosti u kojima se Srbija nalazi po pitanju Kosova i Metohije nisu ni lake ni jednostavne.

Zato, kaže, ni rešenja koja se za ovaj problem traže ne mogu biti ni laka ni jednostavna, aon i kjoji takva rešenja nude, dodaje Jovanov, obmanjuju građane.

"A niko u Srbiji više nema luksuz da se igra njenom budućnošću i opstankom", zaključuje Jovanov.

Izvor: Танјуг

KiMMilenko JovanovSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva