:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Decembar 07, 2023   10:08

0

738

Jovanović: Nisam odgovorna i nemaju prava da me krivično gone

Veliki broj meštana Gračanice, predstavnici lokalnih institucija, kao i predstavnici medija okupili su se sinoć ispred policijske stanice u Gračanici u znak podrške Snežani Jovanović.

Snežana Jovanović, žiteljka Kišnice, koja je ujedno i član Odbora za bezbednost pri Opštini Gračanica obaveštena je od strane policije da će protiv nje biti podneta krivična prijava, kako je rekla, zbog neprijavljivanja slučaja u vezi ispaljenog hitca na ulici. Tim povodom pozvana je da se 06.12 javi u policijsku stanicu kako bi dala izjavu.

Kako je nakon razgovora u policiji Jovanović rekla medijima, policija je detaljno ispitala sve ono što je ona rekla u predhodnim izjavama.

“Ja smatram da nisam odgovorna i da nemaju prava da me krivično gone da navodno nisam prijavila slučaj jer ja slučaj jesam prijavila i postupila kao savesni građanin čim sam dobila saznanja i čim je to potvrđeno. Javno sam tražila da svi mi iz Odbora za bezbednost raspravimo sve na tu temu i pozovemo policijsku stanicu u Gračanici da izvrši istragu. Ja sam postupila u skladu sa Krivičnim zakonikom, dok tužilaštvo i policija smatraju da sam prekršila zakon u smislu da nisam prijavila. Ne poklapaju se stavovi. Oni mene gone po članu 378, stav 1, tačka 9. Ja nisam bila očevidac ovog događaja, nego sam naknadno posle dve nedelje saznala za to i prijavila”, navodi Snežana.

Snežanu će zastupati advokat Ljubomir Pantović u čijem je prisustvu i bila na razgovoru u policiji.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva