:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Septembar 07, 2020   20:23

0

142

Jovanović: U Briselu i Vašingtonu ubrzani razgovori

Nekadašnji šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović ocenio je danas povodom trilateralnih razgovora u Briselu, kao i u Vašingtonu radi po ubrazanom tempu jer je očigledno da tvroci nezavisnosti Kosova osećaju da im vreme izmiče i da ne radi u njhovu korist.

 

SAD je pripala uloga da kao buldožer probije pravce ekonomskog povezivanja, odnosno normalizacije odnosa u ubrzanom tempu, rekao je Jovanović za Radio Beograd.

Prema njegovim rečima, ostala su neka pitanja koja su dopunjujuća i to je prepušteno EU da nastavi.

"Dobar deo čine preostala konkretna ekonomska pitanja, a ima i novih kao što su humanitarna - nestali. Ali i jedno i drugo se radi po ubrzanom tempu jer je očigledno da tvorci nezavisnosti tzv. Kosova osećaju da im vreme izmiče i da ne radi više u njihovu korist.“, kazao je on.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova smatra da je u svetu potisnuta teorija da je Kosovo izuzetan slučaj koji se neće primenjivati na druge zemlje i da se pokazalo da i u drugim zemljama postoje aspiracije manjina da izađu iz matične zemlje, ali se njima to ne dozvoljava.

"Sa druge strane, previše dugo traje nerešeno pitanje u srcu Evrope. Nekakava država je stvorena ali ona nije ni živa ni mrtva, nije međunarodno prihvaćena. Amerika je ubrzala ekonomski deo, a EU ima veće poluge uticaja zbog članstva za koje su obe strane zainteresovane“, naveo je Jovanović.

Izvor: T a n j u g

Vladislav Jovanovićdijalog BG-PRVašingtonBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva