:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2020   18:01

0

242

Jović i Petković razgovarali sa direktorima institucija i obišli socijalno ugrožene porodice

Drugog dana boravka na centralnom Kosmetu zamenik i pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i Petar Petković, najpre su u sedištu kosovskog okruga u Gračanici održali sastanak sa rukovodećim strukturama u obrazovanju, privrednom i zdravstvenom sistemu koji se finansira iz budžeta Vlade Republike Srbije.

“Država Srbija ulaže velika sredstva  ulagaće i u narednom periodu, država Srbija je sada u mogućnosti jer ima više para da ulaže na prostoru Kosova i Metohije. Reč je o projktima koji se trenutno realizuju od preko sto miliona evra i pored toga tu su redovna sredstva za normalno funkcionisanje institucija, ne samo u opštini Gračanica već na celom prostoru Kosova i Metohije”, rekao je pomoćnik diretora Kancelarije za KiM Petar Petković za RTV Gračanica.

Nakon sastanka u Kosovskom okrugu, predstavnici Kancelarije za KiM u Lapljem Selu posetili su porodicu Zlatana Stanojevića kome je opština Gračanica nedavno izgradila novu kuću. Domaćinstvo Dejana Nedeljkovića uskoro će od Kancelarije za KiM dobiti sredstva i materijal za sanaciju kuće. A u selu Donja Brnjica posetili su i porodicu Miloša Tanaskovića kojoj je potreban krov nad glavom.

“Pokušaćemo da u saradnji sa Eprhijom raško-prizrenskom već danas nađemo neko rešenje, jer ovi ljudi nemaju ništa od svoje imovine kako bismo im pomogli, pokušaćemo da uz pomoć crkve nađemo rešenje, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović.

Jović je dodao i da su najveći problemi egzistencijalne prirode kao i zaposlenje, ove godine će biti otvorena radna mesta ali neće moći svi odjednom da se zaposle, rekao je i da će se staviti akcenat na vredne ljude koji su majstori i zanatlije a da su oni tu da pokušaju da im obezbede stambeno pitanje kako bi sačuvali svoje porodice i kako bi normalno živeli od svog rada.

Ranije danas predstavnici Kancelarije za KiM, zamenik Damjan Jović i savetnik Petar Petković posetili su manastir Gračanica gde ih je dočekao protojerej Saša Mitrović sekretar raško-prizrenske Eparhije.

Izvor: RTV Gračanica

KiMKancelarija za KiMJovićPetkovićGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva