:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 04, 2020   18:01

0

574

Jović i Simić obišli opštinu Vučitrn u Prilužju

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović zajedno sa načelnikom kosovskomitrovičkog okruga Slavkom Simićem razgovarali su sa predsednikom Privremenog organa opštine Vučitrn u Prilužju Acom Mišićem i direktorima ustanova koje funkcionišu po sistemu Vlade Republike Srbije.

Posetu su započeli obilaskom vrtića “Car Konstantin i Carica Jelena “, kome su i donirali neophodne krevete jer su preko potrebni zbog velikog broj dece. Zatim su obišli i OŠ “Vuk Karadžić”, kojoj je donirana interaktivna tabla za potrebe nastave.

Jović i Simić su obišli socijalno ugrožene porodice , ali i porodicu kojoj je doniran traktor , kupljen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Prilužje je stub opstanka za Srbe na Kosovu i Metohiji. Zainteresovani smo da saznamo kako žive obični ljudi u svim srpskim sredinama, kako opstaju i šta je to što im je najpotrebnije u ovom trenutku. Postoje porodice koje su nenamerno zapostavljene. Odluka Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije je da dopre do svih građana, da se upoznamo sa njihovim problemima i da pokušamo da rešimo sve te probleme. Kancelarija za KiM sada u poziciji da rešava probleme , jer je država Srbije ekonomski konsolidovana . U narednom peridu ćemo se potruditi da dođemo do svake srpske sredine. Najveći problemi jesu nezaposlenost i odlazak mladih. Ključ opstanka Srba na KiM jeste ostanak mladih na Kim”, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM za RTV Gračanica Damjan Jović.

Izvor: RTV Gračanica

KiMJovićSlavko SimićKancelarija za KiMVučitrnPrilužje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva