:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 29, 2019   18:45

0

301

Jović: Nema nazad, ovo je Srbija

"Brutalnost, bestijalnost, ekstremno nasilje, agresija, koja je svojstvena zverima a ne čoveku. Potpuno odsustvo empatije i bilo kakve ljudskosti. To je za mene karakteristika jučerašnjeg, brutalnog upada prištinskih jurišnika na sever Kosova i kao čovek sam zaprepašćen“, ovako je okarakterisao jučerašnje događaje na severu Kosova i Metohije zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović.

Jović je naveo da se i Priština i međunarodna zajednica zakljanjaju iza borbe protiv korupcije i kriminala.

„Srbija je u potpunosti posvećena borbi protiv kriminala pa tako i Srbi u južnoj srpskoj pokrajini. Ali borba za srpske sredine na Kosovu i Metohiji mora da se vodi sa posebnom pažnjom i uz primenu svih zakona i međunarodno prihvaćenih normi i standarda“, ocenio je Jović.

Jović je naglasio da su predstavnici  Vlade Republike Srbije prisutni ovde i poručio svima da je Srbija čvrsta ,odlučna i dosledna.

„Čvrsti smo u nameri da ovde ostanemo i opstanemo, a dosledni u očuvanju mira“, poručio je Jović i uputio poziv svim relevantnim činiocima da pomognu u očuvanju mira.

Prema njegovom mišljenju jučerašnja dešavanja učvrstila su opredeljenje Srbije i srpskog naroda da na ovom prostoru ostane i opstane srpski narod, da se bori za pravdu i slobodu.

„Sva je sreća što tokom jučerašnjeg dana nije bilo ljudskih žrtava i što nije sukob otišao u drugom pravcu“, ocenio je Jović i dodao da „niko neće oterati srpski narod sa ovih prostora“.

„Kada se povuče paralela između jučerašnjih događanja i brutalnog hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića prošle godine kada je nekolicina njegovih saradnika i okupljenih ljudi bila pretučena i maltretirana, matrica je potpuno ista kao i ciljevi – zastrašivanje srpskog naroda, uterivanje straha u kosti i uvežbavanje scenarija  za ostvarivanje njihovog najvećeg sna.  A to je potpuna okupacija severa i proterivanje srpskog naroda sa ovih prostora“, zaključio je Jović.

Jović je naglasio da niko neće uspeti u sprovođenju takvih ideja jer Srbija i srpski narod su i danas tu a biće i ubuduće.

„Nema nazad, ovo je Srbija“, poručio je zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović.

Izvor: TV Most

KiMŽeljko Jovićupad ROSU jedinicaZubin PotokKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva