:

:

TV Most

clock

Jun 15, 2019   10:39

0

302

Jović prisustvuje u Andrićgradu svečanom dočeku dece sa KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović prisustvovaće sutra u 12 sati u Andrićgradu, u Višegradu svečanom dočeku 1.030 dece sa Kosova i Metohije, koja će, u organizaciji Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ boraviti u Republici Srpskoj od 16. do 23. juna.

Najbolje učenike, nastavnike, decu i mlade sa poteškoćama u razvoju i njihove roditelje iz Udruženja "Podrži me" sa Kosova i Metohije dočekaće, pored Damjana Jovića, i predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević, načelnici opština  Višegrad i Han Pijesak, koje su pokrovitelji centralnog dočeka, predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srpske i brojne delegacije 19 gradova i opština domaćina iz Republike Srpske.

Najbolji učenici, deca i mladi, njihovi nastavnici i roditelji sa Kosova i Metohije biće smešteni u vršnjačkim porodicama širom Republike Srpske. 

Ovo je do sada najmasovniji, osmi po redu susret dece sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske, a u proteklih osam godina, u organizaciji  Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj boravilo je oko 4.500 učenika i oko 400 prosvetnih radnika sa KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMAndrićgradJovićdoček dece sa KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva