:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2019   20:57

0

267

Jović: Slobodu smo uvek osvajali kroz sabiranje i okupljanje

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović poručio je u Zubinom Potoku da je Srbija tačka okupljanja za svakog građanina koji dušu hrani ljubavlju, a ne mržnjom, i da je srpski narod slobodu kroz istoriju uspešno osvajao isključivo kroz sabiranje i okupljanje.

Damjan Jović je, na Sretenjskoj akademiji, srpski narod na KiM pozvao da bude složan, i da kroz zajedništvo, strpljiv i posvećen rad, i ljubav prema otadžbini, ugradi deo sebe u buduće uspehe Srbije.

"Premalo nas je danas, posebno ovde na KiM, da bismo se delili i međusobno mrzeli. Štaviše, ne smemo sebi dozvoliti da mrzimo ni druge, počevši od naših komšija Albanaca pa nadalje, jer nas mržnja prema tuđem nikada neće učiniti jakim kao ljubav prema našem", rekao je Jović.

Srbija, prema njegovim rečima, danas odlučuje da li će za nekoliko decenija imati dva i po ili deset miliona stanovnika, i da li će imati ko da je hrani, brani, razvija i sopstvenim znanjem unapređuje.

"Naše opredeljenje je da izgradimo Srbiju kao najjaču i pouzdanu tačku oslonca za svakog njenog građanina, ma gde on živeo, ma kakvog socijalnog statusa bio, ma kakvog zdravstvenog stanja bio, nezavisno od nivoa obrazovanja, sve dok i svaki taj pojedinac nesebično ugrađuje deo sebe, svog rada, ljubavi, kreativnosti i znanja u sadašnjost i budućnost Srbije", rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Kako je istakao, Srbija je počela da jača i da se uspravlja, ali Srbija danas ne govori o svojim uspesima arogantno i trudi se da se ne odnosi bez poštovanja prema onima koji od nje, uprkos svemu, imaju manje uspeha u ekonomskom razvoju, jačanju međunarodnog ugleda i drugim postignućima.

"Tako i ovde na KiM mi ne želimo da se takmičimo sa našim komšijama Albancima u međusobnoj mržnji, već ulazimo u fazu kada želimo da se takmičimo u tome čije su škole, fakulteti, bolnice i sistem socijalne zaštite bolji, čiji su proizvodi kvalitetniji i kompanije bolje, čija je kultura naprednija uz uvažavanje svih razlika, čije su institucije bolji servis građanima, čije su ideje i projekti bolji", objasnio je Jović.

U Zubinom Potoku večeras je održan i Sretenjski koncert, a pokrovitelji oba događaja u okviru centralnog obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije u južnoj pokrajini su Kancelarija za KiM i Opština Zubin Potok.

Izvor: RTS

jovićzubin potoksretenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva