:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 22, 2023   23:00

0

96

JU grupa na ,,Rok festu 2023'' u Leposaviću - koncert za nezaborav

Muzička manifestacija ”Rok fest 2023” održana je večeras na platou Centra za kulturu "Sava Dečanac" u Leposaviću. Specijalni gost ovogodišnjeg festivala je JU grupa.

Večerašnjoj manifestaciji prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi. Koncert legendarne rok grupe počeo je u 21 čas. Uz ovacije i horsko pevanje publika je uživala u mnogobrojnim vanvremenkim hitovima “JU grupe“.  

Živorad Žika Jelić, gitarista JU grupe, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što svira u Leposaviću.

„Drago mi je što sam na Kosovu i jedva čekam da dođe na red večeras i tih par pesama  inspirisani melosom sa ovog područija, sa juga Srbije. Među tim pesmama Kosovski božur mi je omiljena kompozicija. Prošlo je dosta vremena od kada smo zadnji put svirali u Leposaviću, i dobili smo priliku zahvaljujući Centru za kulturu i „Rok festu“, koji se organizuje mnogo godina unazad, da dođemo i odsviramo celovečernji koncert“, rekao je Jelić.

Žika je podsetio da JU grupa puni 53 godine, što je možda i najduži staž od svih rok bendova sa prostora bivše Jugoslavije. Najavio je da spremaju nov muzički materijal kojim će obradovati vernu publiku.

„Videćemo kada ćemo u studio da snimamo neke nove kompozicije. Veliki problem je što su se nosači zvuka promenili. U poslednjih par godina sve je veće interesovanje za vinil, ploče, što nije loše, jer ima dosta diskofila koji traju i dan danas“, rekao je on.

Petar Jelić, pevač i gitarista, kaže da su posebne emocije kada sviraju na KiM.

„Uvek sa posebnom željom, voljom i energijom dolazimo ovde, iz prostog razloga što znamo da ovo znači mnogo više na ovim prostorima nego na nekim drugim na kojima sviramo. Nadamo se  da će ovaj koncert biti nabijen emocijama, s naše strane sigurno hoće. Po onome što sam video na tonskoj probi, kako su ljudi reagovali, znam da ćemo imati divno veče“ rekao je Jelić.

Posebne ovacije od strane publike članovi JU grupe dobili su kada su odsvirali pesme sa kosovskim motivima: Nona, Sama i Kosovski božuri.

Članovi JU grupe su poručili ljudima na KiM da sva ta ljubav i izdržljivost koju imaju, da se to vidi i oseća, pa tako svi koji dolaze bar malo u svemu tome pomažu.

Celovečernji program je počeo u 19 časova nastupima grupa "Škart" iz Kosovske Mitrovice i "Džezva" iz Raške.

Organizator manifestacije je Centar za kulturu "Sava Dečanac" - Leposavić. 

Izvor: TV Most

JU grupaLeposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva