:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2023   12:03

0

98

Jugović: Do normalizacije odnosa Beograda i Prištine može da dođe ako Kurti ode sa vlasti

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislav Jugović, ocenio je danas da do normalizacije odnosa Beograda i Prištine može da dođe samo kada premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne bude više na vlasti. 

"U ovoj situaciji je to nemoguće, jer Kurti nije adekvatan sagovornik", rekao je Jugović za              T a n j u g.  

Govoreći o poseti višeg savetnika u Stejt deparmentu Dereka Šolea Srbiji, Jugović kaže da je dobro što je on došao, jer je to ipak neka garancija da neće biti pucanja u Srbe na KiM, dodajući da bi to moglo da bude da se izgubljeno poverenje u Zapad polako vraća. 

"To što je došao Šole i što imamo komunikaciju koja obaćava je dobro, ali ne treba se radovati unapred nekom pozitivnom preokretu, niti nekom rešenju. Pitanje je da li će situaciju na KiM rešiti ova generacija. Za nas je najvažnije je da imamo mir i stabilnost, da zadržimo ekonomiju kakva jeste i koja raste", rekao je Jugović. 

Istakao je da je važno da Srbija vodi izbalanisranu poltiku i prema Istoku i prema Zapadu. 

"Kao ključne ljude za tako nešto vidim predsednika Vučića i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića. Ni jedna država nema takve političare koji toliko dugu traju i koji imaju ozbiljan ugled i na Istoku i na Zapadu", kazao je Jugović. 

Dodao je da su vremena u kojima živimo teška. 

"Moramo da zbijemo redove, dizbalans u svetu i rat u Ukrajini nas teraju na to, a samo jedna varnica je dovoljna koja na KiM može da izazove ozbiljan požar", istakao je on 

Jugović je ocenio da su Srbiji partneri i Istok i Zapad i da te dve stvari treba pomiriti, ekonomske interese Srbije sa Zapadom i partnerstvo koje ima od Rusije u SB UN. 

Izvor: T a n j u g

KiMBratislav Jugovićdijalog Beograda i PrištineKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva