:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2019   19:54

0

176

Junker: Deca i dalje umiru od bolesti koje odavno ne bi trebalo da postoje

Neprihvatljivo je da svake godine deca širom sveta umiru jer nemaju pristup osnovnim zdravstvenim uslugama, poručio je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker na prvom Svetskom samitu o vakcinaciji.

Zaustavljanje širenja bolesti, koje se mogu sprečiti vakcinacijom i borba protiv dezinformacija o vakcinama u svetu, bile su glavne teme prvog Svetskog samita o vakcinaciji, koji su organizovali Evropska komisija i Svetska zdravstvena organizacija.

Na skupu u Briselu govorilo se i o mogućnostima za brži razvoj vakcina i kako da se osigura da imunizacija bude priotitet javnog zdravlja i univerzalno pravo.

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker istakao je da je neprihvatljivo da u 21. veku deca i dalje umiru od bolesti koje odavno ne bi trebalo da postoje u Evropi.

"Često sam govorio i govoriću koliko god bilo potrebno, da je neprihvatljivo da svake godine deca širom sveta umiru, jer nemaju pristup osnovnim zdravstvenim uslugama. Stavljanje tačke na tu situaciju je naša primarna obaveza", poručio je Junker.

Izvor: Танјуг

Junker
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva