:

:

TV Most

clock

Maj 07, 2019   15:32

0

160

Junker: Ostalo je mnogo nedovršenog posla

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker ocenjuje da je u poslednjoj godini mandata ove Evrope komisije ostalo još nedovršenog posla, uključujući i "konkretnu i stvarnu EU perspektivu Zapadnog Balkana".

Žan Klod Junker je, sumirajući rezultate ovog saziva Evropske komisije, koja je sa radom počela 1. novembra 2014. godine, zaključio da je i pored evidentnog napretka i ostvarivanja agende, ostalo još nedovršenog posla kada su u pitanju predlozi Komisije sa "perspektivom 2025".

"To uključuje efiksnije donošenja odluka, promenu principa jednoglasnog odlučivanja u ograničemo broju pitanja, kredibilnu i stvarnu EU perspektivu za Zapadni Balkan i jedinstveni glas EU na globalnoj sceni", izjavio je Junker.

Predsednik Evropske komisje je ocenio da je za EU najvažnije da se fokusira na pitanja koja mogu biti rešena na evropskom nivou.

"Ako postoji politička volja, onda se ove dugoročne perspektive mogu ostvariti i bez promene evropskog Ugovora", poručio je Žan Klod Junker.

Pred samit EU 27 predsednik Junker kaže da očekuje da se na tom sastanku, koji se održava 15 godina posle velikog proširenja EU, razgovara o zajedničkoj evropskoj budućnosti i pošalje poruka jedinstva i nade.

"Treba da pokažemo da smo odlučni da zajedno radimo na našem evropskom projektu", zaključio je Junker.

Izvor: Танјуг

Junker
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva