:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Mart 26, 2020   15:31

0

155

K. Mitrovica: Četiri pacijenta sumnjiva na Kovid 19

Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica uputiće  na Torlak, uzorke uzete od četvoro pacijenata, kod kojih postoji sumnja da se radi o koronavirusu, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije epidemiolog dr Aleksandar Antonijević.

„Od ova četiri pacijenta, jedan je pušten na kućno lečenje u samoizolaciji, dva su sa ne teškom  kliničkom slikom hospitalizovana na infektivnom odeljenju  u KBC-u Kosovska Mitrovica. Klinička slika kod ovih pacijenata je blaga“ rekao je Asntonijević i dodao da se rezultati analiza očekuju u subotu.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica pozvao je još jednom građane na odgovorno  ponašanje.

„Pre svega moramo da budemo odgovorni i izolovani i bez preke potrebe nema kretanja. Apelujemo na građane da ostanu u svojim kućama i slušaju lekare“, rekao je Spirić.

„Nastavljamo sa distribucijom hrane penzionerima. Pakete će dobiti 567 penzionera u Kosovskoj Mitrovici, koji imaju penziju nižu od 15.000 dinara“, najavio je Spirić.

On je najavio i da bi u toku dana trebalo da stigne improvizovani objekat , za potrebe mitrovačkog Doma zdravlja, u kome bi se vršilo testiranje građana.

„Za građane je važno da znaju da od 17 časova počinjemo sa dezinfekcijom uličnih površina i ulaza u stambene zgrade, tako da bi bilo dobro da tada budu u svojim domovima“, rekao je Spirić.

On je naglasio da su Mitrovčani pokazali humanost, kako mladi koji se prijavljuju da volontiraju, tako i nešto starije sugrađanke koje u domaćoj radinosti izrađuju zaštitne maske. Taksi udruženje „Red taksi“ voziće volontere do svih lokacija radi distribucije hrane, bez naknade.

Iz Kriznog štaba apeluju na sve mlade ljude dobre volje, da se prijave radi volontiranja i pomaganja najugroženijim građanima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Kosovska MitrovicaKrizni štabkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva