:

:

TV Most

clock

April 16, 2021   9:11

0

80

Kabaši: Kosovo je poludržava, a svetska geopolitika se menja

Direktor prištinskog portala "Reporteri“ Bekim Kabaši, komentarišući slovenački dokument o reviziji granica šest balkanskih zemalja, podeli Bosne i stvaranju "Velike Albanije“ i "Velike Srbije“, koji je podigao ceo region na noge, kaže da se o tom dokumentu na KiM i u Albaniji više razgovara o podeli BiH nego o ujedinjenju Albanaca.

Ono što se Kabašiju čini zanimljivim u ovom slučaju, je zašto to nije tema na KiM i u Albaniji, rekavši "da raspoloženje Albanaca da se ujedine nije tema, ali da im je problem podela Bosne".

Istakao je da su se stranci, kada se razgovaralo o razmeni teritorije tzv.Kosova i Srbije, plašili da bi to moglo otvoriti Pandorinu kutiju i pokrenuti druge probleme na Balkanu i izazvati nestabilnost.

Prema njegovim rečima, region Balkana još uvek nije stabilan.

"Kosovo je prošlo 20 godina od ratnih sukoba i još uvek je poludržava jer ga pola sveta ne priznaje, svetska geopolitika se menja, naši partneri su slabiji nego kada smo pobedili u ratu. Sada smo počeli da ulazimo u fazu straha da ne ostanemo zemlja koja ne postoji, sve dok je nerešeno pitanje sa Srbijom. Da ostanemo neuspeli model ili da imamo sudbinu Palestine, koja je u određenim trenucima kada su joj ponuđeni sporazumi sa Izraelom bila u mnogo povoljnijoj situaciji", rekao je Kabaši.

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMKabašiJanšanon pejperBiHVelika Albanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?