:

:

TV Most

clock

April 16, 2021   9:11

0

209

Kabaši: Kosovo je poludržava, a svetska geopolitika se menja

Direktor prištinskog portala "Reporteri“ Bekim Kabaši, komentarišući slovenački dokument o reviziji granica šest balkanskih zemalja, podeli Bosne i stvaranju "Velike Albanije“ i "Velike Srbije“, koji je podigao ceo region na noge, kaže da se o tom dokumentu na KiM i u Albaniji više razgovara o podeli BiH nego o ujedinjenju Albanaca.

Ono što se Kabašiju čini zanimljivim u ovom slučaju, je zašto to nije tema na KiM i u Albaniji, rekavši "da raspoloženje Albanaca da se ujedine nije tema, ali da im je problem podela Bosne".

Istakao je da su se stranci, kada se razgovaralo o razmeni teritorije tzv.Kosova i Srbije, plašili da bi to moglo otvoriti Pandorinu kutiju i pokrenuti druge probleme na Balkanu i izazvati nestabilnost.

Prema njegovim rečima, region Balkana još uvek nije stabilan.

"Kosovo je prošlo 20 godina od ratnih sukoba i još uvek je poludržava jer ga pola sveta ne priznaje, svetska geopolitika se menja, naši partneri su slabiji nego kada smo pobedili u ratu. Sada smo počeli da ulazimo u fazu straha da ne ostanemo zemlja koja ne postoji, sve dok je nerešeno pitanje sa Srbijom. Da ostanemo neuspeli model ili da imamo sudbinu Palestine, koja je u određenim trenucima kada su joj ponuđeni sporazumi sa Izraelom bila u mnogo povoljnijoj situaciji", rekao je Kabaši.

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMKabašiJanšanon pejperBiHVelika Albanija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva