:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2022   15:57

0

122

"Kada bude odluka o Evroprajdu javnost će biti obaveštena"

Predsednik Vučić izjavio je da još nije doneta odluka o održavanju Evroprajda i da će javnost biti obaveštena o tome.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše to što se u javnosti spominje da Evroprajda ipak neće biti, rekao da sada ne ceni nikoga ko govori o toj temi, bilo da je reč o onima koji napadaju ili hvale Prajd.

"Mnogo prečih briga imamo, odvratni su mi i jedni i drugi koji o tome govore. Samo gledaju kako da stave teret na leđa svojoj državi. I oni koji bi da tukući p..era pored sebe da se bore protiv p..era u sebi, kao i oni koji bi nešto da hvališu, a ne razmišljaju o tome kakve sve probleme ima Srbija i šta joj je trenutno natovareno na vrat", rekao je Vučić i dodao da je govorio "pesnički, ne želeći nikoga da uvredi".

Dodao je da njemu lično ne smetaju ni homoseksulaci i da svako ima svoj život i "neka radi šta hoće u svoja četiri zida".

"A što u to mešate države, što se ne sklonite taj jedan dan, nemojte da lažete da će sedam dana da bude skup, sedam dana imate svake godine, a samo je jedan dan skup i tako je i ove godine", naveo je Vučić.

Kaže da se ljudi time bave kako ne bismo pričali o pravim problemima.

"Šta ćemo sa strujom i naftom? Od 1. novembra nema više ruske nafte, mi smo pod sankcijama. Da ne bismo pričali o problemima sa gasom i mazutom... Samo pričamo o glupostima, to nam je najlakše, to najbolje znamo, nema odgovornosti u kafani. Kada bude odluka (o Prajdu) bićete obavešteni", naveo je Vučić.

O mandataru možda u utorak

Predsednik Vučić izjavio je da je za utorak trebalo da bude zakazano Predsedništvo SNS-a koje bi donelo odluku ko će biti mandatar za sastav nove Vlade, ali da je sada preča situacija u vezi sa KiM i da smo, kako je rekao, na ivici provalije.

"Što se tiče mandatara za sastav nove Vlade trebalo je u utorak da donesemo odluku, trebalo je za utorak da zakažemo Predsedništvo stranke, videćemo ako budemo imali vremena", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti doneta ta odluka.

Istakao je da se sada bavi situacijom na KiM.

"Čini mi se da ne razumete ozbiljnost situacije i da smo na ivici provalije, i ne samo mi i ne samo Albanci. Tako da – da li će biti dan ili sedam ranije ili kasnije (odluka o mandataru), ne mislim da je ključna stvar", rekao je Vučić.

Nadam se da će zločinci odgovarati za Petrovačku cestu

Predsednik Aleksandar Vučih izjavio je danas da ne zna šta se dešava sa krivičnim prijavama protiv pripadnika hrvatske vojske za zločin nad srpskim civilima u Petrovačkoj koloni, ali da zločinci moraju da odgovaraju bez obzira što ih u Hrvatskoj proglašavaju za heroje.

"Nisam tužilac za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je neko imao hrabrosti posle 27 godina da traži odgovornost za ubijenu srpsku decu i starce. Ta deca koja su pobijena na Petrovačkoj cesti su imala sedam, 11 i 13 godina i nisu ni počela da žive. Onima koji to zloupotrebljavaju da bi govorili kao neko ima nešto protiv Hrvata poručio bih da to nije istina, jer se samo ima protiv zločinaca koji su ubili tu decu", naglasio je Vučić odgovarajući na pitanje N1 nakon sastanka kojie je danas održao sa predstavnicima Srba sa KiM.

Istakao je da je za njega "tih osmoro zaklopljenih očiju" veća svetinja od svih napada na njega, državu koju vodi i njegovu porodicu.

"Jer ako nismo u stanju da decu zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država. Nadam se da će zločinci odgovarati, oni koji su ubijali decu i pri tome proglašavani za junake, a da se nisu pokajali i otišli na grob da polože cvet", nalgasio je Vučić.

Izvor: RTS

VučićEvroprajdmandatarzločin na Petrovačkoj cesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva