:

:

TV Most

Foto: IN4S

clock

Jun 12, 2019   12:59

0

113

„Kakve li bede i sramote za sve nas“: Vladika Joanikije otkriva namere crnogorskih vlasti

Licemerno je govoriti o tome da država Crna Gora predlogom zakona o slobodi veroispovesti želi da obezbedi slobodu iste, jer ovaj zakon predviđa pljačku i progon Crkve, ocenio je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

 

„Ovaj zakon predviđa pljačku i progon Crkve, koja ovde vekovima deluje i stvara, koja je rodila državu Crnu Goru. Ovo je novi u nizu dosadašnjih udara na pravoslavlje. I još je gori od prethodnih“, kazao je vladika u razgovoru za portal IN4S.

Episkop Joanikije je istakao da je namera crnogorskih vlasti da se napravi presedan, koji bi potom sledile i vlasti u Prištini.

„Sada se ovim predlogom zakona pravi presedan da bi prištinske vlasti po istom modelu jednim potezom preuzele sve kosovsko-metohijske svetinje, među njima Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane i Gračanicu. Kakve li bede i sramote za sve nas“.

Vladika Joanikije je kazao da pre 20 godina, kada je postao episkop, nije mogao ni zamisliti da će se ovako nešto dešavati u našem vremenu, jer to nema veze sa zdravim razumom.

„Isto tako nisam mogao da zamislim da će Crna Gora pre dve godine glasati da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji predaju takozvanoj državi Kosovo, Tačiju i Haradinaju. Tada to, ipak, nije prošlo“, zaključio je Joanikije.

Izvor: Sputnik

JoanikijeCrna GoraSPC
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva