:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2021   12:50

0

186

Kalabuhov: Vreme za zatvaranje OHR u BiH

Principijelan stav Rusije je da je vreme za zatvaranje OHR-a u BiH, izjavio je danas ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

"Smatramo da se ovaj institut nakon 25 godina mora zatvoriti i da sve strane u BiH treba da imaju mogućnost da se slobodno dogovaraju kakvu BiH žele", rekao je Kalabuhov novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, prenela je Srna.

Ruski ambasador istakao je da se radi o principijelnom stavu Ruske Federacije koji ne zavisi od ličnosti visokog predstavnika.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče u Banjaluci zaključke u vezi sa ocenom rada visokog predstavnika, primjenom Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika. Usvojena je i informacija o primeni Aneksa 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Narodna skupština Republike Srpske smatra da je vreme da BiH sa svoja dva entiteta i tri konstitutivna naroda preuzme odgovornost za vlastiti razvoj u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim pravom, a ako to ne bude na dnevnom redu u skorije vreme, treba pokrenuti razgovore o mirnom razlazu, navodi se u zaključcima skupštinske većine

Izvor: Танјуг

BiHOHRKalabuhov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva