:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Jun 07, 2015   12:05

0

242

Kamenovana škola u Lipljanu

Načelnik kosovskog Upravnog okruga Srđan Petković, kazao je da su kako učenici tako i roditelji vidno uznemireni i da se mora učiniti sve kako bi se objekat obezbedio.

„Ovo je treći napad na školu u Lipljanu za vrlo kratko vreme. Meštani su uznemireni, kao i roditelji učenika koji pohađaju ovu školu. Jedan od problema je i taj što rukovodstvo škole nije u mogućnosti da obezbedi radnike koji bi obezbeđivali školu nedeljom i ponedeljkom kada ona ne radi. Ja sam u više navrata pokušavao da dobijem direktora, međutim on se nalazi u Srbiji. Sva obaveštenja u vezi napada dobijam od meštana Lipljana. Ovoga puta upućujem apel i kosovskoj policiji i KFOR-u da preduzmu sve potrebne mere kako bi zaštitili školski objekat i kako se ova situacija ne bi ponavljala. Ovo je još jedan u nizu pritisaka nad srpskim življem u Lipljanu da napuste svoja vekovna ognjišta. Mi smo prošle nedelje organizovali manifestaciju „Dani opštine Lipljan“, s’namerom da u ovaj preostali srpski narod unesemo radost i vedrinu kako bi zaboravili nedaće koje im se svakodnevno dešavaju“, rekao je Petković.

Ceo slučaj u vezi kamenovanja i razbijanja stakla na O.Š Braća Aksić prijavljen je kosovskoj policiji i ostaje samo da se vidi da li će počinioci biti pronađeni.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva