:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 25, 2019   16:15

0

483

Kancelarija za KiM donirala računare školama u selima Banje i Suvo Grlo

Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju OŠ "Milun Jakšić" u selu Banje i Tehnička škola u Suvom Grlu dobile su donaciju u vidu računara koji će biti od velike koristi za učenike ovih škola, posebno onih koji pohađaju nastavu iz informatike.

Devet  raćunara, poklon i donacija Kancelarije za Kosovo i Metohiju obradovala je učenike osnovne i srednje škole u selima Banje i Suvo Grlo.

„Pune četiri godine trudimo se da stignemo do svih onih kojima je ovakva vrsta pomoći i podrške neophodna. Ova deca su sjajna, u njih vredi ulagati i dati im sve mogućnosti koje zaslužuju kao i sva ostala deca, pa i više od toga“, istakla je Slađana Marković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, koja je u prisustvu načelnice Školske uprave Jasmine Dedić uručila ovu vrednu donaciju povodom predstojeće školske slave Svetog Save.

Dodala je da će se nastaviti sa sličnim donacijama kao i prošle godine.

„Pronašli smo mogućnosti da  budu dodeljena određena sredstva za unapređenje nastave i nove didaktičke opreme koja se koristi i u drugim delovima Republike Srbije“, naglasila je Marković.

Najavila je rekonstrukciju škole u Banji, kao i plan izgradnje nove tehničke škole u Suvom Grlu.

„Ako ne ulažemo u obrazovanje, nas neće biti“, zaključila je Slađana Marković.

Izražavajući reči zahvalnosti, načelnica Školske uprave Jasmina Dedić istakla je da je obazovanje najvažnije.

U ime Ministarstva Republike Srbije i svoje lično ime Dedić je učenicima i nastavnicima čestitala Savindan.

Slađana Marković i Jasmina Dedić obišle su i vrtić „Maja“ u selu Banje. Ovoj ustanovi koja broji 15 dece Kancelarija za KiM, decembra meseca prošle godine, pored didaktičkog materijala donirala je i agregat.

U Gimnaziji u Kosovskoj Mitrovici , talentovanom učeniku prve godine odeljenja sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku Filipu Lepojeviću iz Čečeva koji sa porodicom živi isključivo od socijalne pomoći, Slađana Marković u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručila je laptop računar.

Zahvaljujući se na poklonu Lepojević je naglasio da mu je laptop bio neophodan za dalji nastavak školovanja i usavršavanja.

Srbi moraju svoj kulturni identitet da zasnivaju na putevima Svetog Save, da čuvaju svoje kulturno nasleđe i da ono i dalje bude utkano duboko u nama.

Izvor: TV Most

kancelarija za kimdonacijaračunari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva