:

:

TV Most

Foto: Informer

clock

Novembar 22, 2020   21:53

0

157

Kancelarija za KiM gradi kuću za srpsku porodicu u Klokotu

Vasilija Đošić i njena deca Anastasija (6) i Sergej (8), koji žive u jednoj sobi u opštini Klokot na Kosovu, uskoro će dobiti novu kuću, koju će im izgraditi Kancelarija  za Kosovo i Metohiju.

 

 

Početkom maja ove godine deca su ostala bez oca, a Vasilija bez supruga Jadrana, zbog kojeg se iz Smedereva vratila na Kosovo.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je za 'Informer' da država Srbija brine o svim svojim građanima i da će Đošići uskoro dobiti krov nad glavom.

“Naš zadatak i naša obaveza je da budemo uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Đošići nisu sami, država Srbija je uz njih i uskoro će dobiti kuću. Vasilija u njena deca su istrajni u nameri da ostanu na Kosmetu i u tome ćemo im pomoći", kazao je Petković.

Vasilija Đošić je rođena u Đakovici, ali je morala da napusti svoje ognjište. Na Kosovo se vratila pre devet godina kada se udala za Jadrana.

"Da li je moguće? Stvarno ću dobiti kuću? Bog neka dobrim vrati svima. Hvala državi Srbiji i Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Verujte, srce će mi stati od sreće", kazala je Vasilija.

Ona se podsetila kada je kao dete morala da ode sa Kosova.

"Iz Đakovice gde sam rođena pobegli smo u centralnu Srbiju. Više to nikada neću uraditi. Porasla sam u jednom selu kod Smedereva, ali me je srce vuklo da se ovde vratim. Krv nije voda", rekla je Vasilija.

Izvor: T a n j u g

Vasilija ĐošićKlokotKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva