:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Jul 16, 2021   16:06

0

199

Kancelarija za KiM: Ispred škole u selu Binač ispisan grafit UČK

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da u jeku negativne kampanje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, brojnih napada na srpsku imovinu, danas zabeležen novi incident.

“Ispred škole u selu Binač, u opštini Kosovska Vitina, ispisan je grafit UČK. Ovaj sramni čin, koji veliča terororističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosmetu, uznemirila je Srbe u ovom selu” navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ovom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, koja je kako se navodi, trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se ističe da nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine i dodaje se da je to govor mržnje koji generiše nasilje na delu.

“Pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMBinačUČKgrafiti

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva