:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Septembar 27, 2023   9:57

0

139

Kancelarija za KiM: Kamenovana OŠ “Braća Aksić” u Lipljanu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je sinoć oko 22.30 kamenovana srpska Osnovna škola “Braća Aksić” u Lipljanu. Talas nasilja koje sprovodi Aljbin Kurti na severu Kosova i Metohije svoje tragove i odjeke ima i u srpskim sredinama južno od Ibra,  poručuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, ovu obrazovnu ustanovu pohađa oko 50 đaka srpske nacionalnosti, a pojedini roditelji iz straha za njihovu bezbednost nisu dozvolili mališanima da dođu u školu danas.

“Meštani su više nego zabrinuti zbog napada na ovu školu i novih incidenata koje albanski ekstremisti mogu da sprovedu osokoljeni agresivnom retorikom i politikom Prištine.   Kancelarija za KiM će preko svojih predstavnika na terenu sanirati nastalu materijalnu štetu, ali je neophodno veće prisustvo međunarodnih misija u srpskim sredinama kako bi se izbegli i predupredili bilo kakvi incidenti i Srbi osetili bezbednije”, navodi se u saopštenju.

“Nijedan incident ne sme se zanemariti niti posmatrati izolovano, jer dodatno može dovesti do eskalacije situacije na terenu, na šta smo i do sada više puta upozoravali”, poručuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva