:

:

TV Most

Foto: Jutjub

clock

Jun 14, 2023   12:07

0

326

Kancelarija za KiM: Kosovska policija maltretirala osoblje Doma zdravlja u Štrpcu

Pripadnici kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Zaposleni u Domu zdravlja su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. 

Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Kosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce, dodaje se u saopštenju.

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje: "Ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo".

Takođe su im pretili da neće moći više da rade i da će im oduzeti vozilo. 

Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi.

Lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu, ističe se u saopštenju.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Dom zdravljaŠtrpceKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva