:

:

TV Most

clock

Januar 06, 2022   14:43

0

234

Kancelarija za KiM: Na Badnji dan novi pritisci i pretnje Srbima na KiM

Današnje pretresanje srpskih kuća u Štrpcu, baš na Badnji dan, novi je pritisak i pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju povodom današnje akcije kosovske policije prilikom koje su pripadnici ROSU upadali u srpske kuće. 

"Pod plaštom borbe protiv korupcije, vlasti u Prištini i danas su, na jedan od najznačajnijih verskih praznika za Srbe, u Štrpcu sprovodili strahovladu i odmazdu. Umesto da Srbima čestitaju Badnji dan kako dolikuje, predstavnici privremenih vlasti u Prištini to su učinili oružjem i zastrašivanjem vernika", navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Tokom današnje akcije, pripadnici specijalnih policijskih snaga Rosu upali su u četiri srpske kuće na Badnje jutro pod punim naoružanjem. 

"Da je reč o istinskoj borbi protiv korupcije, a ne pritisku na preostali srpski narod u pokrajini, pokazuje trenutak koji je tendenciozno i namerno izabran za njeno sprovođenje i koji nedvosmisleno pokazuje da je reč o političkoj i etnički motivisanoj akciji", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kancelarija za KiMROSUŠtrpce
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva