:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Oktobar 04, 2022   15:06

0

48

Kancelarija za KiM: Na groblju u Klokotu polomljen spomenik

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću, a oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Navodi se da je ova porodična grobnica podignuta 2008. godine, a pokojnik sahranjen 2018. godine, kao i da je prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik slomljen krampom.

Kancelarija zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM.

Kako navodi Kancelarija, ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Kosova i Metohije, kao i na samom groblju u Klokotu.

"Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u miru", navode iz Kancelarije za KiM.

Takođe, kako kažu, ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili.

Ističu da Međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni i velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope.

Izvor: T a n j u g; Foto: Kancelarija za KiM

KiMKancelarija za KiMoskrnavljeno grobljeKlokot
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva