:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2023   17:25

0

139

Kancelarija za KiM: Napadi na Srbe direktna posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine

 Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je u selu Batuse kod Kosova Polja noćas obijena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, dok se on nalazio van svog doma. 

 

"Nema dileme da ovakvi događaji ne doprinose smirivanju tenzija na terenu i Srbima koji su ostali da žive u ionako otežanim uslovima života na prostoru KiM, direktno ugrožavaju egzistenciju i održiv ostanak i opstanak na njihovim vekovnim ognjištima. Kancelarija za KiM očekuje da provalnici budu uhapšeni i procesuirani, a predstavnici međunarodne zajednice treba da budu svesni da srpski narod na KiM živi u konstantnom strahu za sopstveni život zbog najrazličitijih zuluma kojima su svakodnevno izloženi", navedeno je u saopštenju.

U tom srpskom selu danas živi oko 300 Srba, a ovakvi incidenti samo doprinose da se oni osećaju nebezbedno i kao mete albanskih huligana i izgrednika.

Kancelarija za KiM navodi da su kontinuirani napadi na Srbe direktna posledica poruka neodgovornih političara iz Prištine, koji seju mržnju prema svemu srpskom, a politikom nekažnjavanja daju vetar u leđa huliganima i podstiču nove napade koji za cilj imaju da unesu nemir među Srbima.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMBatuseKancelarija za KiMopljačkana kuća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva