:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2021   16:52

0

149

Kancelarija za KiM: Odluka tzv. Vrhovnog suda Kosova novi dokaz pristrasnosti sudskih instanci u Prištini

Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala je na odluku takozvanog Vrhovnog suda Kosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, ocenjujući da  takva odluka predstavlja novi dokaz pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine. 

"Nedopustivo je i sramotno da se Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćuje pravo na pravično suđenje i da se oni proganjaju i terete po tajnim optužnicama i osuđuju na višegodišnje kazne zatvora, bez čvrstog utemeljenja na dokazima, uz brojne povrede njihovih prava", ukazali su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Kancelarija navodi da "ni takozvani Apelacioni, ni takozvani Vrhovni sud, uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju, iako su dvojica oštećenih u svojim izjavama navodili potpuno različite verzije istog događaja". 

"S tim u vezi, Arsićev odvokat već priprema žalbu takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova, u kome će izneti i ove argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMNenad Arsićpresuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva